Forum Alım Satım Kuralları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hondacı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hondacı

Moderator
21 Tem 2025
8
0
1

Forum Alım Satım Kuralları​

Forumumuzun "Alım Satım" bölümü, üyelerimizin ikinci el araç ekipmanları, parçaları, aksesuarları ve ilgili ürünleri güvenle alıp satabileceği bir platform sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu bölümde işlem yaparken aşağıdaki kurallara uymanız zorunludur:

1. Konu Başlığı ve Açıklama

• Net Başlık: İlanınızın başlığı, ürünün ne olduğunu (örn. "Satılık Jant Takımı" veya "Aranıyor: Far Grubu") açıkça belirtmelidir. Marka, model ve parça bilgisi eklemek tercih sebebidir.
  • Detaylı Açıklama: İlanınızda ürün hakkında tüm detayları (marka, model, uyumluluk, durumu, kullanım geçmişi, varsa kusurları) eksiksiz belirtin. Alıcıyı yanıltıcı bilgilerden kaçının.
  • Konum Bilgisi: Ürünün bulunduğu şehir veya bölge bilgisi mutlaka belirtilmelidir.

2. Fiyat ve İletişim

• Fiyat Belirtme Zorunluluğu: Satılık ilanlarda mutlaka bir fiyat belirtilmelidir. "Tekliflere açık" veya "DM ile fiyat" gibi ifadeler kabul edilmez.
  • Pazarlık: Pazarlık payı olup olmadığını veya fiyatın sabit olup olmadığını ilanınızda belirtebilirsiniz.
  • İletişim Bilgileri: Güvenliğiniz için doğrudan telefon numarası veya e-posta adresi paylaşmaktan kaçının. İletişim forumun özel mesaj (DM) sistemi üzerinden yürütülmelidir. İlk temas ve detaylı konuşmalar bu sistem üzerinden yapılmalıdır.

3. Görsel Yükleme

• Güncel Fotoğraflar: İlanınızla ilgili, ürünü tüm açılardan gösteren güncel ve net fotoğraflar eklemek zorunludur. Ürünün mevcut durumunu en iyi şekilde yansıtmalıdır.
  • Çalıntı Görsel Kullanımı: İnternetten veya başka kaynaklardan alınan görsellerin kullanılması kesinlikle yasaktır.

4. Sorumluluk ve Garanti

• Kullanıcı Sorumluluğu: Alım satım işlemleri tamamen alıcı ve satıcının sorumluluğundadır. Forum yönetimi, satış öncesi veya sonrası yaşanan anlaşmazlıklardan, ürünün kalitesinden veya teslimat sorunlarından sorumlu değildir.
  • Test ve Kontrol: Alıcıların ürünü satın almadan önce detaylıca incelemesi ve test etmesi şiddetle tavsiye edilir. Satıcılar, ürünlerinin mevcut durumunu dürüstçe beyan etmelidir.
  • İade/Değişim: İade, değişim veya garanti koşulları tamamen alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmaya bağlıdır. Forumun bu konuda bir yaptırımı veya müdahalesi bulunmamaktadır.

5. Ticari Faaliyet ve Spam

• Bireysel Satışlar: Bu bölüm bireysel kullanıcıların ikinci el eşya alım satımı içindir. Ticari amaçlı satışlar (sürekli ürün satan mağazalar, sıfır ürünler vb.) kesinlikle yasaktır. Ticari ilanlar için forum yönetimi ile iletişime geçilmelidir.
  • Tekrar Eden İlanlar: Aynı ürün için birden fazla konu açmak veya sürekli olarak "güncel" adı altında konuları tekrar tekrar üste taşımak spam olarak kabul edilir ve yasaktır. İlanınızı güncellemek için "Güncelle" butonunu kullanın veya yeni bir yorumla yukarı taşıyın.
  • Yorumlarda Satış: İlan dışındaki yorumlarda veya başka konularda ürün satışı yapmak, fiyat vermek veya talepte bulunmak yasaktır.
  • Doping ve Reklam: İlanlarınızı öne çıkarmak için forum kuralları dışında herhangi bir reklam veya "doping" faaliyeti yapmak yasaktır.

6. Kurallara Uymama ve Cezalar

• Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymayan ilanlar, yöneticiler tarafından uyarı yapılmaksızın silinebilir veya kapatılabilir.
  • Tekrar eden ihlaller veya ciddi kural dışı davranışlar, üyenin geçici veya kalıcı olarak forumdan uzaklaştırılmasına neden olabilir.
  • Dolandırıcılık veya yasa dışı faaliyet şüphesi durumunda, ilgili makamlara bildirimde bulunma hakkımız saklıdır.

Bu kurallar, tüm üyelerimiz için adil ve güvenli bir alım satım ortamı sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Anlayışınız ve iş birliğiniz için teşekkür ederiz.